Програма за възстановяване от COVID-19

Програма за възстановяване след COVID!
Напоследък често приемаме пациенти, които се нуждаят от възстановяване след прекаран COVID, загубили мускулен тонус и изтощени от дълго залежаване. Това са предимно възрастни хора, както и такива, които дишат с кислороден концентратор и поради тази причина изискват постоянно внимание.
♿️ Пациентите обикновено са насочени от болница, където са лекувани от COVID. Те вече не са носители на вируса, но все още имат нужда от грижи. Загубили са тегло, чувстват се отпаднали, трудно се възстановяват, не се хранят, трудно се раздвижват.
ℹ️ Част от пациентите продължават лечението с кислород и имат кислородни концентратори. Това са апарати, които им помагат да дишат. Апаратите изискват постоянен контрол и внимание, с което близките не винаги могат да се справят. Нашата задача е постепенно да ги научим да дишат самостоятелно, за да не бъдат вече зависими от апарата.
❓ Какво правим ние:
✅ Изготвяме индивидуална програма за възстановяване според състоянието на пациента
✅ Програмата включва ежедневно обгрижване и рехабилитация. Понякога първата ни задача е да научим пациента да седи самостоятелно в леглото, да бъде изправен по-дълго време, да не губи равновесие.
✅ За да върнем мускулния тонус, започваме с масажи, пасивна и активна рехабилитация
✅ Изпълняваме медикаментозното лечение, предписано от лекуващия лекар на пациента.
❤️Нашата цел е да възстановим силите на пациентите, да върнем умението им да се грижат сами за себе си и да ги изпратим вкъщи в подобрено здраве!